وی افزود: ما خیلی وقت پیش ، پیشنهاد مشابهی را نیز با چین مطرح کردیم اما سیگنال مثبت از سوی چین دریافت نکردیم اما وقتی که روسیه این موضوع را با ما مطرح کرد، ما از آن استقبال کردیم .
پول واحد اقتصاد منطقه ای را تقویت می کند
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، مهدی صفری در بخشی از گفت وگو با شبکه خبری فونیکس چین(که پیش از تماس تلفنی اخیر روسای جمهوری اسلامی ایران و چین انجام شد) تاکیدکرد سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران، مبتنی بر توازن در روابط خارجی است.
صفری در خصوص اهمیت استفاده ایران و روسیه از پول های ملی برای فعالیت های تجاری و همچنین همکاری های دو کشور در حوزه انرژی و نفت گفت: موضوع حذف دلار از تبادلات تجاری، یعنی همان کاری که چین و روسیه با هم انجام داده اند، ما هم همین کار را با روسیه انجام دادیم.
صفری در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه برخی چینی ها نگران هستند که اگر رابطه میان ایران و غرب در چارچوب برجام شکل بگیرد، روابط تهران و پکن ممکن است تحت الشعاع قرار بگیرد، این موضوع را به صراحت مردود دانست و با اشاره به اراده دولت سیزدهم در پیش گرفتن رویکرد متوازن در سیاست خارجی، تاکید کرد: جایی برای نگرانی نیست. رئیس جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کرده است که رویکرد اصولی دولت در حوزه سیاست خارجی، رویکرد متوازن است و اگر روابط ایران و غرب درصورت تحقق توافق برجام به حالت عادی بازگردد، محال است دوستان خود از جمله چین را فراموش کند و این سیاست اصولی جمهوری ایران مبنی بر توازن درروابط خارجی تغییر نخواهد کرد.
صفری درباره ایده پول واحد توضیح داد: معتقدیم اگر اعضای سازمان همکاری شانگهای یک واحد پول مشترک داشته باشند، می توانیم آن را به کشورهای حوزه اکو هم گسترش بدهیم. حتی این پول مشترک می تواند به بریکس هم تعمیم یابد زیرا چین، روسیه و هند سه عضو اصلی از اعضای پنج گانه این تشکل مهم جهانی هستند که از این طریق، می توان پول واحد حوزه سازمان همکاری شانگهای را به حوزه بریکس هم گسترش داد و این ابتکار، همکاری اقتصادی کشورها را باهم نزدیک تر می سازد.
صفری دربخشی از این مصاحبه تاکید که فرصت های همکاری میان کشورها برای ابد وجود نخواهد داشت و خوب است کشورها قدرت فرصت های پیش آمده برای گسترش همکاری ها را بدانند و بدون تردید استفاده از فرصت های گوناگون همکاری، شرایط برد-برد برای طرفین بدنبال خواهد داشت.