امتیاز دادن به مخاطبان در مسیر اجرای بازیسازی یا همان گیمیفیکیشن برای کسبوکار و حتی خود مخاطب نیز سودآور تلقی میشود. در نتیجه افراد به شرکت در این نوع همکاریها تمایل دارند و دوستان خود را نیز برای همکاری در این بازیها دعوت خواهند کرد؛ بنابراین با بازاریابی دهان به دهان در این مرحله، نام برند شما بهعنوان کسبوکاری خلاق بر سر زبانها میافتد. بهدنبال افزایش آگاهی از برند، فروش و استفاده از خدمات کسبوکار افزایش مییابد.
اگر روش اطلاعرسانی کسبوکار شما شامل پیامک نیز میشود؛ ممکن است به دلیل لغو پیامک تبلیغاتی ایرانسل، همراه اول و اپراتورهای دیگر توسط کاربران، این روش تبلیغات بازدیدی نداشته باشد. برای رفع این مشکل میتوانید از روشهای رفع محدودیت ارسال پیامک انبوه استفاده کنید.
چالشهای انگیزشی نایکی؛ روشی ساده، اما کاربردی برای اجرای گیمیفیکیشن
استفاده از پنلهای پیامکی؛ روشی ساده برای افزایش اثربخشی و مشارکت در گیمیفیکیشن
برندسازی و افزایش تعامل با مخاطب؛ دو مزیت مهم گیمیفیکیشن
گیمیفیکیشن را میتوان در طیف وسیعی از فعالیتهای بازاریابی از جمله آموزش، استفاده از سامانه پیامکی و تبلیغات به کار برد. گیمیفیکیشن راهی موثر برای تشویق افراد به انجام یک کار یا تکمیل یک هدف است. زیرا به تمایل طبیعی ما برای رقابت و موفقیت کمک میکند. در گیمیفیکیشن از روشهای معمول بازیهای کامپیوتری برای امتیاز دادن به مخاطبین استفاده میشود؛ این کار افزایش تعامل و انگیزه مخاطبان را بههمراه خواهد داشت.
دنیای تبلیغات بسیار گسترده است؛ چارچوبی برای محدود کردن ایدههای بازاریابی به روش گیمیفیکیشن وجود ندارد؛ از هر روشی مثل ارسال پیامک میتوان برای افزایش تعامل کاربران با کسبوکار شما استفاده کرد. این نکتهای است که بسیاری از برندهای بزرگ برای حفظ تعامل با مخاطب برای اجرای ایدههای نو و جذاب استفاده میکنند. در ادامه چند نمونه از روشهای استفاده از گیمیفیکیشن را شرح خواهیم داد.
نایکی یکی از برندهای موفق جهان در اجرای روشهای گیمیفیکیشن است. این برند با قرار دادن چالشهایی مثل داشتن رژیم غذایی سالم در هفت روز، دویدن مسافت مشخصشده و ترک سیگار از گیمیفیکیشن برای افزایش تعامل و ایجاد تصویرسازی درست استفاده میکند. نایکی انگیزه ایجاد میکند تا مشتریان خود را متناسب با محصولات این برند با کسبوکار درگیر کند.
گیمیفیکیشن در دیجیتال مارکتینگ؛ روشی برای اجرای استراتژیهای تبلیغاتی
گیمیفیکیشن فقط با توسعه بازی و فعالیتهای جذاب آفلاین و آنلاین شکل نمیگیرد؛ بلکه باید تمهیداتی برای اجرای آن نیز در نظر بگیرید. مهمترین اقدام قبل از راهاندازی کمپین گیمیفیکیشن اطلاعرسانی است که از بسترهای متفاوتی انجام میشود. در بین کلیه روشهای موجود، ارسال پیامک یک روش آفلاین، در دسترس و ارزان برای اطلاعرسانیها و حفظ تعامل با مخاطبین است. اگر نگران محدودیت ارسال پیام کوتاه هستید، از خدمات رفع محدودیت ارسال پیامک همراه اول برای فرستادن پیامک تبلیغاتی انبوه استفاده کنید.
یک روش ساده برای اطلاع از درست بودن روش گیمیفیکیشن این است که خود را جای مخاطب قرار دهید. تصور کنید که شما بهعنوان مخاطب یک کسبوکار، آیا به بازی ادامه میدهید؟ آیا این بازی را به دوستانتان پیشنهاد میدهید؟ اگر جواب بله است، در نتیجه احتمالا نتایج خوبی از استفاده از گیمیفیکیشن دریافت خواهید کرد. همچنین مشورت با افراد ماهر و تجربهدار در این زمینه را فراموش نکنید تا خطاهای شما را برطرف کنند.
استفاده از پنل پیامکی؛ راهکاری برای ساخت تبلیغ گیمیفیکیشن
شاید تصور کنید که اجرای گیمیفیکیشن نیازمند اجرای مراحل ویژه و پیچیده است؛ بااینحال در این بخش با معرفی ۴ گام ساده برای استفاده از این روش بازاریابی در اختیارتان قرار میدهیم. اجرای این روش تبلیغات با بودجه کم نیز امکانپذیر است. برای آشنایی با نحوه استفاده از گیمیفیکیشن در تبلیغات مطالعه این بخش را ادامه دهید.
با برداشتن گامهای کوچک استفاده از گیمیفیکیشن را آغاز کنید
ازآنجایی که استفاده از گیمیفیکیشن ملزم به استفاده از فناوریهای مختلف است، کسبوکارها نیاز بیشتری به جذب متخصصان برنامهنویسی برای بازیسازی دارند. بهاینترتیب اجرای گیمیفیکیشن فقط محدود به تیم بازاریابی و تبلیغات نمیشود و باید از نیروهای متخصص دیگری نیز استفاده کنید.
همانطور که گیمیفیکیشن یا بازیسازی نقش موثری بر جذب مخاطبان دارد، ارائه خدمات مفید نیز از فاکتورهای دیگری است که یک برند را موفق میکند. گاهی رضایت مخاطبان از یک برند در گرو پاسخدهی مناسب کسبوکار مورد نظر است.
در این مقاله به توضیح صفر تا صد گیمیفیکیشن پرداختیم. گیمیفیکیشن یا همان بازیسازی یکی از روشهای تبلیغاتی است که در دنیای دیجیتال جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است. گیمیفیکیشن به معنی ایجاد یک نوع سرگرمی ساده و کوتاه برای مخاطبان است که باعث بهبود تصویر جایگاه برند در ذهن عموم افراد میشود.
گیمیفیکیشن برای اجرای استراتژیهای مختلف بازاریابی مورد استفاده قرار میگیرد. بهطورکلی گیمیفیکیشن برای دیجیتال مارکتینگ در موارد زیر کاربرد دارد:
- برندیفیکیشن یا تبلیغات در بازی: هدف از این نوع بازیسازیها تبلیغات یک برند، محصول و خدمات است.
- انتقال رسانه: تولید رسانه یا همان محتوای جدید بهصورت فیلم و عکس و قرار دادن آن در پلتفرمهای مختلف
- بازیهای تبلیغاتی: این نوع بازی در گیمیفیکیشن معمولا برای تبلیغات برند و محصول از طریق ترغیب مخاطبان به لایک کردن انجام میشود.
- درگیر کردن کاربران با سایت: یکی از روشهای رایج برای گیمیفیکیشن که به شکلهای مختلفی انجام میشود؛ برای مثال شرکت در نظرسنجی، ساخت پروفایل و گذاشتن کامنت.
گیمیفیکیشن باید به گونهای باشد که هدف از تبلیغات هم برای کسبوکار و هم برای مخاطبان شفاف باشد. واضح بودن هدف گیمیفیکیشن منجر به بهبود نتیجه نهایی از گیمیفیکیشن میشود. هدف از اجرای این نوع روش تبلیغات باید کاملا مشخص باشد تا تعامل مخاطب را افزایش دهد. برای مثال اگر هدفتان جذب فالوئر است باید بهگونهای عمل کنید که مخاطبان صفحه اینستاگرام شما را فالو کنند.
قبل از اجرای گیمیفیکیشن از کیفیت آن مطلع شوید
گیمیفیکیشن امکان خلق روشی جدید برای اجرای کارهای ساده مثل نظرسنجی را به وجود میآورد؛ بنابراین افراد را به افزایش تعامل با کسبوکار شما تشویق میکند. از گیمیفیکیشن میتوان برای افزایش وفاداری مشتری و رضایت از یک محصول یا خدمات استفاده کرد.
در مرحله اول از گیمیفیکیشن باید از انجام کارهای کوچک در پلتفرمهای مختلف آغاز کنید. برای مثال اگر هدف اصلی از تبلیغات افزایش فالورهای اینستاگرام کسبوکارتان است، جایزههای کوچک را بهعنوان پاداش برای مشارکت بیشترین مخاطبان در کامنتها در نظر بگیرید.
طراحی بازی ساده؛ کلید افزایش نرخ تعامل کاربران
برای اجرای گیمیفیکیشن میتوانید با ارسال پیامک اطلاعرسانی کنید. همچنین ارسال لینک مستقیم شرکت در بازی آنلاین و تماشای فیلم کوتاه از کاربردهای دیگر گیمیفیکیشن محسوب میشوند. باتوجهبه کاربرد گسترده بازیسازی در بازاریابی، استفاده از این روش برای رشد و کسب جایگاه را فراموش نکنید. اگر تجربهای در استفاده از گیمیفیکیشن دارید، با ما و سایر کاربران در قسمت کامنتها به اشتراک بگذارید.